Varázsuszi – Babaúszástól az Úszásoktatásig

  • RSS
  • Facebook

Babaúszás

B.Illes Flóra

A Babaúszás:  Simogatás, harmónia, egység

Jelenleg szünetel ez a  foglalkozástípusunk.

Várhatóan 2020. januárjában indul újra.

 

Babaúszás:

Már több mint tizenkét év telt el, mióta első kis tanítványaimat a vízbe csalogattam. Babaúszó családok száma azóta is nő, a foglalkozások, az élmény varázsa szájról szájra terjed.

Mi a babúszás?

A vízhez szoktatás egy korai formája, amely mindig igazodik a baba korához és motoros képességeihez, többszintű játékos mozgástanulás, amely később az úszástanulással folytatódik.

Miért jó a babaúszás?

A csecsemőknek a vízben könnyebbé válik a mozgás, a szárazföldön még korlátozott mozgáspályákat, itt könnyedén használják. A víz segíti a szervrendszerek, tüdő, keringés fejlődését. A csoportos foglalkozás segíti a szocializálódást, erősíti az immunrendszert.

jelentkezes_1

1 (13) IMG_0328

Ami még a fentieknél is fontosabb: elmondhatatlan élmény a babának, anyának, apának!

A babaúszáson részt vett szülők és a saját tapasztalatom alapján mondhatom, fantasztikus élmény, amit átélhetünk a gyermekünkkel babaúszás során!

Amikor a 3 hónapos, törékeny gyermekünket két tenyerünkre fektetve a vízen lebegtetjük. Arcunk, szinte összeér az övével, halkan énekelünk neki, miközben kis testét hintáztatva simogatjuk a vízzel.

Vagy a kis örökmozgó kúszni-, mászni tudó manónk a medence partjáról, hívásunkra, de önálló, saját elhatározásából bedől a vízbe és lábaival rúgkapálva, felénk úszik.

Amikor a másfél-két éves gyerek fejest ugrik, métereket úszik, és mi ott várjuk őket a víz alatt.

Büszkeséggel tölt el bennünket, amikor a három éves gyerkőcünk már  készen áll az úszástanulásra. Siklik, lebeg, fegyelmezett és imádja a vizet! Mennyit tudnak a gyerekek?

IMG_0149 IMG_0145

Mekkora gyerekek vehetnek részt?

 3 hónapos kortól (illetve 5 kg testsúlytól) kezdhető a babaúszás. Azonban már sokkal hamarabb, a köldökcsonk leszáradása után Otthoni előkészületek Csodálatos élmény, próbáljátok ki! 

SOSINCS KÉSŐ!
Bármekkora is a babád, vagy már nem is baba igazán, akkor sincs késő elkezdeni a víz megszerettetését. A foglalkozások anyaga mindig igazodik a babák, gyerekek korához, tudásához, sőt alacsony csoportlétszám miatt még a személyiségéhez is. Nyilván minél közelebb van a pocakbeli vizes élményéhez, annál természetesebb közeg számára a víz, de nagyobbacska babák is otthonosan mozognak, hamar felzárkóznak köszönhetően a kellemes környezetnek, az énekeknek, a feladatok fokozatosságának és persze az oktató varázsának.

A Varázsuszi foglalkozásai

IMG_0136 Babaúszás a kisusziban_012

Hol zajlanak a foglalkozások?

Minden korosztálynak, a számára legideálisabb helyszínt választottam, a legkisebbeknek egy kis, melegvizes medencét, ahol a csoportlétszám alacsony, a nagyobbacskáknak már egy nagyobb medence, a babaúszásról kinőtt gyerkőcöknek uszodában foglalkozom.

Foglalkozásaim, táboraim alapja a család.

Az egymásra hangolódás, a szeretet szavak nélküli sugárzása, megélése, bizalomhoz, harmóniához vezet.
“A gyerekek legtermészetesebb megnyilvánulási formája a mozgás, szülőként felelősségünk mozgáskedvük megőrzése, a sport megszerettetése és életformává alakítása”

Gyakorlati tudnivalók

 

Kategoriak: A babaúszás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.