Varázsuszi – Babaúszástól az Úszásoktatásig

  • RSS
  • Facebook

Milyen korú gyerekeknek ajánljuk a korai vízhez szoktatást? 

2 éves kortól teljesen kezdő gyerekek és a Babaúszás pici koruk óta űző kis úszóbajnokok is részt vehetnek a foglalkozásokon.

Ők három éves korukra önállóan lebegnek háton és hason is a vízen, víz alatt magabiztosak, sőt annyira szeretnek ott lenni, hogy ezt a korszakot szinte végig búvárkodással töltik. Önállóan használják a vízi kukacot és deszkát. Bátran ugranak a vízbe, akár fejest is.

3,5 -4 éves kor között a rendszeresen járó gyerekeket uszodához szoktatjuk (új környezet, hideg víz, edzők). Az új helyszínen a korábban megismert oktató, ill. feladatsorok segítik a kicsik beszokását, majd rövid időn belül, a szülők már csak fele órát vannak jelen, az óra második felében már csak az oktató-edző csapat segíti a gyerekeket.

4-5 éves korosztály mellett már csak az edzők vannak, ez már az úszásoktatás.
A szülők külső szemlélők. A volt oktató továbbra is figyelemmel kíséri kirepült tanítványai fejlődését, hiszen még sokáig tud segíteni, főleg a gyermek személyiségének ismerete alapján (még évekig látjuk ezeket a gyerekeket és közben sokat hallunk róluk, megismerjük a
családot és a kis tesókat,…milyen nehéz is elengedni őket…) Nyári táborokban jó újra együtt úszni, játszani, kirándulni, a nagyokkal…

Érdekelnek a részletek

IMG_0554  IMG_0029

Hogyan zajlik a foglakozás?

A szülő aktív részvételével játékos formában barátkozunk a vízzel, a mozgással.

Megismerkedünk a „nagy vízzel” (különálló, meleg vizű medencében), az úszásoktatás során használatos eszközökkel.
A foglalkozás célja játékokon, énekeken keresztül az úszást előkészítő, megalapozó mozdulatok, légzés technika elsajátítása, és a bátorság megszerzése.

 

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.