Varázsuszi – Babaúszástól az Úszásoktatásig

  • RSS
  • Facebook

Gyakori kérdések

B.Illes Flóra

A több szinten, több csoportban, több óratípus keretén belül foglalkozunk  úszásoktatással, a sportág, illetve a rendszeres testmozgás megszerettetésével.

 

Hány éves kortól ajánljuk?

Babaúszás 3 hónapos kortól

Játékos úszást megalapozó foglalkozás 2 éves kortól szülői részvétellel

Úszásoktatás 4 éves kortól

 

Hányan vannak egy csoportban?

Csoportjaink létszáma maximum nyolc fő a kezdő szinteken és tizennégy fő a  haladó szinten.

Természetesen minden korcsoport más és más oktatói segítséget igényel. A legkisebb, ill. legkezdőbb csoportoknál oktatóink is a vízben vannak, így segítve a kicsik vízbiztosságának kialakulását. Ahogy nőnek, ügyesednek a gyerekek, úgy lesz egyre kevésbé szükség erre. Kezdetben sok játékkal, a vízzel való megbarátkozás, biztonságérzet megszerzése, az edzők megismerése (és persze az edző részéről a gyerkőc megismerése), megszeretése a cél. Az oktatás alatt használatos eszközök,  az úszás alapjainak elsajátítása után a kar és lábtempók összekötése, a technika finomítása, később az edzettség szintjének növelése a cél.

 

Az oktatói csapat célul tűzte ki maga elé, az úszás megtanítása mellett, a víz játékos meghódítását is, a családok „megmozgatását” (táborok alatt játékos sportolási lehetőségek: úszás, lovaglás, kalandparkok, játék), kis közösségek, barátságok létrejöttének segítését (táborokban, kirándulásokon).

SOSINCS KÉSŐ!

Bármekkora is gyermeked, sosincs  késő elkezdeni a víz megszerettetését.

A foglalkozások anyaga mindig igazodik a babák, gyerekek korához, tudásához, sőt alacsony csoportlétszám miatt még a személyiségéhez is.

Minél kisebb korban kezditek az úszást, minél közelebb van ez az idő  a pocakbeli vizes élményéhez, annál természetesebb közeg számára a víz. Nagyobbacska babák is hamar otthonosan mozognak a vízben, hamar felzárkóznak, köszönhetően a kellemes környezetnek, az énekeknek, a feladatok fokozatosságának, a szülő szerető, biztonságot adó közelségének és persze az oktató varázsának. 🙂

Hány percesek a foglalkozások?

Mit kell hozni az órákra?

Mikor tanulnak meg úszni a gyerekek?

Van-e bérlet lehetőség?

Mi történik, ha hiányoztok egy-egy óráról?

 

Kategoriak: Varázsuszi

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.