Varázsuszi – Babaúszástól az Úszásoktatásig

  • RSS
  • Facebook

Úszásoktatás

B.Illes Flóra

A több szinten foglalkozunk a legkisebbek úszásoktatásával, a sportág, illetve a rendszeres testmozgás megszerettetésével.

 

Hány éves kortól ajánljuk?

4 éves kortól kezdhetik nálunk az úszás alapjainak elsajátítását a gyerekek. Speciálisan a 4-8 éves gyerekek tanításával foglalkozunk. Több csoportban, több szinten.

 

Hányan vannak egy csoportban?

 

Csoportjaink létszáma maximum nyolc fő a kezdő szinteken és tizennégy fő a  haladó szinten.

Természetesen minden korcsoport más és más oktatói segítséget igényel. A legkisebb, ill. legkezdőbb csoportoknál oktatóink is a vízben vannak, így segítve a kicsik vízbiztosságának kialakulását. Ahogy nőnek, ügyesednek a gyerekek, úgy lesz egyre kevésbé szükség erre. Kezdetben sok játékkal, a vízzel való megbarátkozás, biztonságérzet megszerzése, az edzők megismerése (és persze az edző részéről a gyerkőc megismerése), megszeretése a cél. Az oktatás alatt használatos eszközök,  az úszás alapjainak elsajátítása után a kar és lábtempók összekötése, a technika finomítása, később az edzettség szintjének növelése a cél.

Az oktatói csapat célul tűzte ki maga elé, az úszás megtanítása mellett, a víz játékos meghódítását is, a családok „megmozgatását” (táborok alatt játékos sportolási lehetőségek: úszás, lovaglás, kalandparkok, játék), kis közösségek, barátságok létrejöttének segítését (táborokban, kirándulásokon).

SOSINCS KÉSŐ!

Bármekkora is a babád, vagy már nem is baba igazán, akkor sincs késő elkezdeni a víz megszerettetését.

A foglalkozások anyaga mindig igazodik a babák, gyerekek korához, tudásához, sőt alacsony csoportlétszám miatt még a személyiségéhez is. Nyilván minél közelebb van a pocakbeli vizes élményéhez, annál természetesebb közeg számára a víz, de nagyobbacska babák is otthonosan mozognak, hamar felzárkóznak köszönhetően a kellemes környezetnek, az énekeknek, a feladatok fokozatosságának, a szülő szerető, biztonságot adó közelségének és persze az oktató varázsának. 🙂

Kategoriak: Egyéb

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.