Varázsuszi – Babaúszástól az Úszásoktatásig

  • RSS
  • Facebook

VizivarázsA VarázsUszit 2005-ben alapítottuk (alapító B. Illés Flóra gyógytornász, babaúszás oktató, Sellő Akadémia alapítója) mely Veresegyházon és környékén elsőként kezdte meg a legkisebbek úsztatását.

A „babaúszás élmény” adása mellett célul tűztem ki magamnak és a csapatnak, hogy a hozzánk járó babák és gyermekek testi-, lelki- és szociális fejlődését is segítsük. Az esetleges elmaradásokat észrevegyük és szülők figyelmét felhívva elindíthassuk a megfelelő úton a családokat, szakemberekhez irányítva őket mindent megtegyünk, hogy a csöppséget átlendítsük a kezdeti nehézségeken.

Nemcsak szakember „bázissal” rendelkezünk, hanem olyan szakemberek vesznek körül minket, akikkel napi kapcsolatban lehetünk, ha erre szükség van egy-egy tanítványunk kapcsán.

Ismerd meg a VarázsUszi oktatóit:

És a külső szakembereinket

A VarázsUszi saját belső továbbképzésein (évente 2*) összes oktatónk részt vesz. Ezek témája részben szakmai jellegű, önálló kutatásokat is igénylő előadás, részben külső szakembereink meghívásából áll, akik felnyitják egy-egy problémára a szemünket, vagy magyarázattal szolgálnak egy- egy észlelt problémával kapcsolatban.

A Varázsuszi kezdetben csak babákkal foglalkozott, azonban a hozzánk járó csöppségek és családok ragaszkodása minket is szakmai fejlődésre késztetett, aminek örömmel tettünk eleget, így 2008-tól úszás oktatókkal bővült a csapat.

A családok, helyszínek száma nőtt…

2012-től örömmel teszünk eleget a veresegyházi Árnyas Óvoda és Bölcsőde felkérésének és úsztatjuk heti rendszerességgel az odajáró gyermekeket napközben.

2014-től Hrg foglalkozások szervezésére is volt igény, hogy vízben végzett fejlesztésben részesüljenek azok, akiknek erre szükségük volt.

2015-től a szadai általános iskola tanulói közül is két osztállyal foglalkozunk.

2016-tól aquafitness órákat tart szakképzett oktatónk, az anyukák nagy örömére J

2016-ban megrendeztük első úszóversenyünket!

2005-től minden évben több tábortípussal várjuk a gyerekeket és családokat.

2017 év is újabb meglepetéssekkel színesítette a VarázsUszit, létrehoztuk Magyarország első Sellő Iskoláját.

2018 – tól újabb kalandokkal bővültünk: Búvár kaland néven 🙂

Mottónk:

“A gyerekek legtermészetesebb megnyilvánulási formája a mozgás, szülőként felelősségünk mozgáskedvük megőrzése, a sport megszerettetése és életformává alakítása”