Varázsuszi – Babaúszástól az Úszásoktatásig

  • RSS
  • Facebook

Szauterné Bordás Mariann- gyógytornász

Sz. Bordás Mariann

A Varázsuszi mottója: “A gyerekek legtermészetesebb megnyilvánulási formája a mozgás, szülőként felelősségünk mozgáskedvük megőrzése, a sport megszerettetése és életformává alakítása” Ez nemcsak egy jól hangzó szöveg. Híven tükröző leírása annak, amivel azok a szülők és gyerekek találkoznak, akik részt vesznek az órákon. Szakmai tudáson alapuló játékos, fejlesztő, és kiemelkedően a gyerekekre hangolódott foglalkozások. Azon kívül, hogy az idő észrevétlen elrepül, gyermekeink visszajelzéseinél nincs jobb érv a Varázsuszi mellett. Szülőként ki ne ragadna meg minden lehetőséget, hogy gyermeke a lehető legjobbat kapja?!

Anyaként, és gyógytornászként, szakmai szempontból én is arra törekszem, hogy minél előbb kiegészíthessük a picik fejlődését, elkezdhessük az esetleges hiányok pótlását. Legyen az meglassult vagy éppen felgyorsult fejlődés, feszes, vagy épp laza izomzat, rossz alvó, nagy mozgásigényű, vagy pont kissé lustább picurka, vagy nagyobbacska gyerkőc, esetleg ortopédiai eltérések.

Az időt nem tudjuk visszatekerni, a megelőzés a legjobb választás, legyen az aktuális, vagy előre tekintve a mai felgyorsult, mozgásszegény világunkra.


Bács Rita, TSMT terapeuta, gyógytornász

Bács RitaSzámomra, mint gyógytornász és TSMT szakember számara fontos, hogy azok a gyermekek, akiknek a fejlődésében pozitív szerepet, terápiát töltene be a vízbenlét, mihamarabb eljussanak olyan szakemberhez, aki nem csak “egyszerű babaúszás” foglalkozást tartanak, hanem valóban értenek is ahhoz, amit csinálnak. A Varázsuszi vezetősége és az ott dolgozók felkészültek arra, hogy nem csak egy uszis élményben részesítik a gyermekeket, hanem akkor is helyt állnak szakmaiságukkal, amikor valami probléma, akár testi, akár szellemi, viselkedési,  merül föl. Már egészen pici babáknál felismerik, ha valamilyen szakemberhez kell küldeni őket, és ez igaz a nagyobb gyerkőcöknél is, amikor pedig bizonytalanok, konzultálnak velünk.
A rengeteg eszköz, azok sokszínű használata rengeteg spontán fejlesztési helyzetet eredményez, amit természetesen tudatosan használnak a Varázsuszi edzői. A mondókák, dalok mindezeket remekül kiegészítik tovább fejlesztve a gyermekeket.

Jó szívvel szoktam ajánlani mindenkinek, legyen az a gyerkőc egészséges vagy “problémás”, mert tudom, hogy jó helyen vannak. A köztünk kialakult szakmai kapcsolat számukra is egy biztos háttér, számomra pedig emberileg egy megnyugtató dolog, hiszen fontos mindannyiunknak, hogy gyermekeink jó helyen legyenek.


Szakmáry Ildikó, DSGM szakgyógytornász

SZakmáry Ildikó

Kedves szülők!

Szeretettel ajánlom a VarázsUszi foglalkozásait mindenkinek.
A közös vizes foglalkozások nagyszerű lehetőséget biztosítanak arra, hogy az önfeledt együttlét szorosabbra fűzze a szülő-gyermek kapcsolatát. A szabad mozgás öröme mindenki számára jó hatású.
A víz felhajtó ereje segít abban, hogy könnyedén, felszabadultan mozogjanak a babák, hogy élvezzék a vizet, mint közeget, és hogy fejlődjön az izomzatuk, egyensúlyuk, vízbiztonságuk.